در پرکتیس حرفه‌ای معماری (در کنار شکل و فرم معمارانه پروژه که البته حائز اهمیت است)محتوایی موجود است که تنها ادبیات نظری معماری، راهگشای فهم بهترِ آن نیست. به جد معتقدیم وقتی از معماری صحبت می‌کنیم، نمی‌توانیم از آن به‌عنوان ساحتی خودآیین، خنثی و ابژه‌ای مجسمه گون یاد کنیم. مهم است که به چه منظوری، از سوی چه کسی، در راستای کدام منافعِ جمعی یا فردی، در چه زمانی و به چه قصدی ساخته و یا استفاده می‌شود. به عبارتی نمی‌توانیم قصدیت و نیت‌مندی (حیث التفاتی) آن را نادیده بگیریم. به‌زعم هانری لوفور میان روش‌های کاری معماران و ساختار ایدئولوژیک حاکم بر این حوزه از دانش و بازتولید قدرت حاکم، ارتباطی تنگاتنگ و اجتناب‌ناپذیر وجود دارد و ما هم با اعتقاد به آن می‌خواهیم کمی بیشتر نور بر لایه‌های نادیده و پنهان مانده آنچه معماری را در عرصه وسیع‌تری بازتعریف می‌کند بتابانیم.

ما باور داریم گفتمان‌های رایج در تخصص معماری که برآمده از سیستم آموزشی، رسانه‌های پرمخاطب و مسابقات است و شعور متعارف یا همان common sense معماران را شکل می‌دهند، نسبت به نظم موجود و یا وجهه سیاسی معماری، مسائل اقلیت‌ها و حتی بازخوانی انتقادی زمینه‌ای که در آن بالنده می‌شوند، تا حد زیادی بی‌تفاوت و ساکت‌اند. درنتیجه نمی‌توان امیدوار بود که معمار از نقش جدیدش به‌عنوان تکنسین، سازمان دهنده فعالیت ساخت‌وساز و برنامه‌ریز برای قدرت مسلط، خارج شود و بتواند در کار تولید آلترناتیو فضا که زندگی با همه مختصاتش در آن رخ می‌دهد ایفای نقش کند. ما در این پلتفرم می‌خواهیم از خلال مطالعات میان‌رشته‌ای و توجه به پرکتیسهای انضمامی که گاهی از گوشه و کنار سروکله‌شان پیدا می‌شود، به تخیل کردن امور محال فرض شده از منظر معماری بپردازیم.

قدم اول ما به اشتراک‌گذاری آرشیو نوشتاری و پژوهشی است که مطابق دغدغه‌هایمان در طی این سال‌ها جمع‌آوری کرده‌ایم تا بتوانیم از خلال آن‌ها پرسپکتیو نگاهمان به دیسیپلین معماری را تشریح کنیم. قدم بعدی‌مان اما ، نظام دادن به این پاره فکرها برای رسیدن به تولید متونی است که گمان می‌کنیم کمک مان می‌کند تا مکان رخداد زندگی به آن معنا که شایسته انسان معاصر است، تولید شود. در حال حاضر تمرکز ما بر حوزه های زیر است:

·         معماری و جنسیت

·         مفهوم خانه

·         بازخوانی انتقادی از زمینه (context)

·         تحلیل موقعیت های مقاومت و مشارکت شهری در تهران

در این راه خوشحال می‌شویم تا دوستان و همفکران خود را پیدا کنیم و بتوانیم تجربیات خودمان را باهم به اشتراک بگذاریم. برای ارتباط بیشتر با ما لطفاً با ایمیل Tajrobehdavazdah@gmail.com  در ارتباط باشید.